Scene snimane u mitrovačkom Kazneno popravnom zavodu pred publikom u Amsterdamu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pojedine scene kratkometražnog dokumentarnog filma „Isti“ Dejana Petrovića koji će premijerno biti prikazan na festivalu u Amsterdamu snimane su u Kazneno popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici.

Film „Isti“ koji traje svega 16 minuta prikazuje svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji, pa je tako pored Zavoda u Mitrovici sniman još i u Požarevcu (Zabeli), Nišu, kao i u Kazneno-popravnom zavodu za žene, takođe u Požarevcu.

To je film metafore koji se, prikazujući život u zatvoru, bavi temom gubljenja identiteta pojedinca pod uticajem sistema. Uspostavljajući paralelu između zatvorskog i šireg društvenog sistema, ovaj dokumentarac istražuje relativnost ljudske slobode.

30. Internacionalni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu (International Documentary Film Festival Amsterdam) biće održan od 15. do 26. novembra u Amsterdamu, a film „Isti“ biće prikazan u takmičarskom delu programa.

Reditelj i scenarista filma je Dejan Petrović, direktor fotografije Dragan Vildović, montažer Aleksandar Popović, snimatelj i dizajner zvuka Nikola Cvijanović, kompozitor Vojin Ristivojević. Iza filma stoji producentska kuća Nezavisni filmski centar Filmart, a koproducent je Cinnamon Films.

Foto: Isti, Dejan Petrović/Photo: YouTube printscreen

Možda Vam se svidi i