Šampioni među opštinama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici međunarodnog fonda Ujedinjenih nacija – Unicef, danas su obišli objekat „Maslačak“ PU „Pčelice“, sa ciljem pomoći stvaranju boljih uslova za rast i razvoj dece sa smetnjama u razvoju.

Danas su predstavnici UNICEF-a kao dobar primer predstavili rad razvojnog tima sa devojčicom od tri godine koja ima cerebralnu paralizu. Ona se kratko nalazila u grupi razvojnog programa i nakon toga uspešno funkcioniše u redovnoj grupi uz svoje drugare i vaspitače.

Važna misija Unicefa jeste da pokaže dobre primere prakse i da bude podrška za svako dete u Srbiji. Sremska Mitrovica je primer odlične međusektorske saradnje između svih ustanova, rekla je Vesna Savić Đukić, šef Unicefovog odseka za saradnju sa privatnim sektorom.

PU „Pčelica“ trenutno ima 2100 dece u ustanovi, među njima je i preko 50 dece sa invaliditetom.

PU Pčelica ima aktivan inkluzivni tim koji pomaže da se deca sa smetnjama u razvoju uključe u redovne tokove života i da budu deo društva kome svi pripadamo. 1992 godine osnovana je razvojna grupa i od tada je kroz ovu grupu prošlo 90 dece.

Trenutno u opštini Sremska Mitrovica u razvojnoj grupi nalazi se sedmoro dece sa smetnjama u razvoju.

Mirjana Pjevac načelnica  za obrazovanje, za radio Ozon je rekla da Grad nastoji da obezbedi sve uslove deci kojima je pomoć potrebna.

UNICEF je globalna i svetski priznata humanitarna organizacija koja  radi na ostvarivanju prava dece i radi za njihovu dobrobit u više od 190 zemalja i teritorija. U potpunosti se finansira od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija, od kojih se realizuju i programi za decu i porodice u Srbiji. U našoj zemlji, UNICEF je prisutan gotovo od samog osnivanja i sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe za zdravije i srećnije odrastanje svakog deteta.

You may also like