Sajam poljoprivrede u Mitrovici?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema informacijama iz Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica postoje velike šanse da se ove godine u našem gradu organizuje prvi sajam poljoprivrede. Za sada, prema rečima direktora Agencije Petra Samardžića sve je još uvek u fazi planiranja, ali ukoliko se sve zamišljeno ostvari, sajam će se održati na jesen na gradskom hipodromu.

„U planu nam je da u sradnji sa Kazneno popravnim zavodom i Konjičkim klubom „Srem“ organizujemo sajam poljoprivrede i to možda već na jesen. Zavod i Konjički klub bi bili domaćini, a Agencija bi bila zadužena za organizaciju. Naša neka zamisao je da na sajmu pre svega predstavimo priključnu mehanizaciju koju proizvodi KPZ, da okupimo i brojne druge proizvođače sa mehanizacijom i opremom, zatim proizvođače stočne hrane, semenskog, sadnog materijala i ostalog“, rekao je Samardžić.

On je dodao da bi na sajmu bila predstavljena i sva mitrovačka sela, odnosno potencijal našeg ruralnog regiona (poljoprivredno – prehrambeni proizvodi, domaći proizvodi, organski, kulturno – umetnički i zabavni program…).

„Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji smo posetili u nedelju iskoristili smo priliku da anketiramo izlagače i došli smo do saznanja da ima dosta zainteresovanih da učestvuju i na našem sajmu. To bi ujedno bio i jedini poljoprivredni sajam u Sremu, tako da se nadam da ćemo dobiti podršku svih lokalnih aktera i da ćemo svoju ideju i postavljene ciljeve ostvariti“, rekao je Samardžić.

Možda Vam se svidi i