Rođena prva beba u mitrovačkom porodilištu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pola sata nakon ponoći 1. januara u sremskomitrovačkom porodilištu rođena je prva beba.

Baš kao i prošle i ove godine prva rođena beba nije sa teritorije Sremske Mitrovice, njeni roditelji su Avganistanci koji su na putu ka zemljama zapadne Evrope bili smešteni u prihvatnom centru u Šidu. Druga beba rođena u porodilištu u Sremskoj Mitrovici jeste mali Bogdan Milivojević čiji roditelji žive u Kuzminu. Bogdan je na svet došao u pet minuta do podneva prvog dana januara.

img_1446

„Pre svega mogu da kažem da sam presrećna. Porođaj je prošao bez problema i beba i ja se osećamo jako dobro“, rekla je Monika Milivojević, majka malog Bogdana.

Prve bebe i njihove majke danas su obišli Vladiimr Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vojislav Mirnić, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu i zaštitu i Branko Jakovljević, pomoćnik gradonačelnika.

Prilikom ove posete, predstavnici Grada prvoj rođenoj bebi iz naše opštine poklonili su poklon paket i 50.000 dinara.

“Prvoj rođenoj bebi u 2017. godini sa teritorije Sremske Mitrovice mi smo poželeli dobrodošlicu jednim simboličnim poklon paketom, ali i novčanim sredstvima, na taj način želeli smo da pokažemo da nam je izuzetno stalo da imamo što više beba, jer bez njih ne može da se zamisli dalji razvoj, odnosno rast grada”, rekao je sremskomitrovački gradonačelnik Sanader i poželeo da se u 2017. rodi mnogo više beba nego prethodnih godina.

Dr Duško Madžić, specijalista ginekologije i akušerstva prilikom posete kratko je rekao da se sve novorođene bebe u ovoj godini kojih do danas ima ima ukupno sedam, kao i njihove majke osećaju dobro i da su svi porođaji prošli bez problema.

You may also like