Rezultati polufinala kviza „Sirmijum – Carski grad“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“, 8. i 9. maja, održana su dva polufinalna dana kviza „Sirmijum – Carski grad“, koji se sastojao od više igara: igra znanja, recitovanje, literarni rad, likovni rad i igre spretnosti.

Na nivou IV razreda osnovne škole, prijavilo se 11 ekipa iz svih osnovnih škola Grada Sremska Mitrovica i okoline. Stručni žiri, u sastavu: Biljana Lučić, arheolog, Gorana Lemajić, dipl. istoričar, Zorica Miščević, profesor književnosti i Milan Кardaš, likovni pedagog, potvrdili su ispravnos, tačnost i regularnost samog Кviza.

Znanjem, lepotom pisanja, crtanja i govora, u finale, koje će se održati 16. maja 2017. godine, u Lapidarijumu Muzeja Srema su se plasirale sledeće ekipe iz: OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jarka, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, OŠ „Jovan Popović“, OŠ „Sveti Sava“ iz Divoša i Čalme i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Najbolji u recitovanju bili su: Anđela Grujin iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ Laćarak, Vukašin Nedeljković iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Šašinci, Dušan Dupont iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Željana Maričić iz OŠ „Sveti Sava“ Divoš i Čalma, Milica Ferger iz OŠ „Sveti Sava“ i Nevena Ilić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“.

Finalisti literarnog rada su: Marko Perić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ Laćarak, Milana Savanović iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos, Anastasija Đukić iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Dunja Vlajković iz OŠ „Sveti Sava“ Divoš i Čalma, Damjana Panjković iz OŠ „Sveti Sava“ i Maša Кovačević iz OŠ „Sveti Sava“.

Autori likovnih radova, koji su prošli u finale su: Nemanja Nedić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos, Teodora Debeljački iz OŠ „Sveti Sava“ i Marina Sentov iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“.

Literarni i likovni radovi bili su inspirisani ostacima drevnog Sirmijuma, a literatura, koja je korišćena za učenje i sticanje znanja timovima je „Sirmijum kroz slike i reči“, autora: Gorane Lemajić i Jelene Nedić.

Recitatori su govorili pesme iz zbirke pesama za decu, autora Nedeljka Terzića „Cezar u kornetu“.

Možda Vam se svidi i