Rekonstrukcija krova objekta „Bubamara“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na rekonstrukciji krova objekta „Bubamara“ Predškolske ustanove „Pčelica“ koji se nalazi u sremskomitrovačkom naselju „Matije Huđi“ privode se kraju.

Radovi su zvanično počeli pre desetak dana, a za njih su od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje , propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice obezbeđena sredstva u visini od 2,5 miliona dinara.

Povodom završetka radova danas su objekat „Bubamara“ obišle direktorica „Pčelice“ Miroslava Ilijić, načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac i zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

Načelnica Pjevac je prilikom obilaska „Bubamare“ podestila da je uprava na čijem je čelu tokom leta kompletno sanirala toalete u istom objektu, kao i da je rešen problem koji je postojao sa grejanjem.

„Sve objekte predškolskih i školskih ustanova koji su u našoj nadležnosti pokušavamo da uredimo, sredimo, rekonstruišemo tako da sva naša deca imaju podjednako dobre uslove, kako u samom gradu, tako i u seoskim sredinama“, rekla je Pjevac.

Ona je podsetila i da je projekat proširenja vrtića u Laćarku urađen, da je pribavljena građevinska dozvola i da se pokušavaju obezbediti novčana sredstva za njegovu realizaciju koja bi prema projektnoj dokumentaciji trebala da iznosi oko 107 miliona dinara.

Direktorica „Pčelice“ Ilijić kratko je dodala da je objekat „Bubamara“ počeo sa radom 1973. godine i da od tada nije bilo većih ulaganja u krov.

„Ovom prilikom bih se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i našoj Upravi, jer uz njihovu pomoć mi smo rekonstruisali krov koji se zaista nalazio u jako lošem stanju. Cilj nam je da naša deca budu bezbedna i borave u dobrim uslovima i ovi radovi u velikoj meri doprinose upravo tom cilju“, rekla je Ilijić.

„Drago mi je što je Pokrajinski sekretarijat uvideo našu potrebu za rekonstrukcijom krova na ovom objektu i što smo i na ovaj način nastavili dobru saradnju. Oni i mi imamo zajednički cilj, a to je da svoj našoj deci stvorimo bolje uslove za boravak i učenje“, prilikom obilaska radova rekla je zamenica gradonačelnika Milovanović.

U objektu „Bubamara“ svakodnevno boravi oko 300 mališana.

Možda Vam se svidi i