Regionalnoj razvojnoj agenciji „Srem“ pola miliona od pokrajine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Vojvodina – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je juče ugovore o dodeli bespovratnih sredstava predstvanicima četiri akreditovane razvojne agencije na teritoriji AP Vojvodine, koje su to pravo ostvarile na konkursu za bespovratna sredstava za praćenje realizacije Programa razvoja AP Vojvodine 2014 – 2020. godine. Među te četiri agencije našla se i Regionalna agencija „Srem“ sa središtem u Sremskoj Mitrovici.

Bjelić je tom prilikom istakao da Pokrajinski sekretarijat na ovaj način želi da uključi regionalne razvojne agencije kako bi se napravio jedan sveobuhvatan front i okvir gde će biti uključeni svi rapoloženi akteri u sam proces regionalnog razvoja, i razvoja uopšte.

Bespovratna sredstva na ovom konkursu pored Regionalne razvojne agencije Srem d.o. odobio je Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ d.o.o., Regionalna razvojna agencija „Bačka“ i Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ d.o.o. Subotica.

Za konkurs, čiji cilj je jačanje institucionalnog okvira i uspostavljanje održive administrativne strukture na lokalnom nivou za sprovođenje regionalne politike, opredeljena su sredstva u vrednosti od dva miliona dinara, a sve četiri agencije dobile su jednake subvencije od 500.000,00 dinara.

Možda Vam se svidi i