Radovi u Laćarku u punom jeku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Laćarku nastavljeni su sredinom aprila meseca, trenutno su u punom jeku, a danas su ih obišli gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i Radomir Bojić, vlasnik firme „Borad“ koja je zadužena za izvođenje radova.

Prema rečima Bojića radovi koje će njegova firma realizovati obuhvataju izgradnju kanalizacione mreže u dužini od oko 3 kilometra i 150 metara u Sremskoj i delu Niske ulice u Laćarku. Za sada od početka radova 15. aprila urađeno je oko 800 metara kanalizacije u Niskoj ulici.

„Dinamika radova je bolja od očekivane, radovi napreduju brže nego što smo planirali, dolazi nam lepo vreme, nivo podzemnihvoda će pasti što će dodatno da nam olakša posao. Svakako nećemo čekati jesen da počne kišni period koji bi nas dosta usporio kako zbog nas izvođača, tako i zbog samih meštana“, rekao je Bojić.

Gradonačelnik Sanader kratko je objasnio da je projekat izgradnje kanalizacione mreže u Laćarku izuzetno obiman i zahteva značana novčana sredstva, tako da je realno da isti bude kompletno završen za 6 do 7 godina.

„Mi svake godine radimo po deo kanalizacije u Laćarku obzirom da je ovaj projekat izuzetno velik i skup, a tome u prilog govori i činjenica da je do sada u njega uloženo preko 200 miliona dinara, a po nekim procenama ostalo je da se uloži još isto toliko“, rekao je Sanader i dodao da je Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za radove na kanalizacionoj mreži u Laćarku ove godine izdvojio blizu 20 miliona dinara.

Sanader je rekao da će lokalna samouprava u narednom periodu pokušati da kroz javno – privatna partnersta obezbedi dodatna sredstva za nastavak radova i nakon završetka ovih koji se trenutno realizuju.

Za sada na kanalizacionu mrežu u Laćarku priključeno je oko 200 domaćinstava, ali uporedo sa njenim širenjem povećava se i broj priključaka.

Ukupna vrednost radova koji će biti izvedeni u Sremskoj i delu Niske ulice je 18,9 miliona dinara, a rok za završetak istih je 190 radnih dana.

Možda Vam se svidi i