Radno vreme lokala na plaži bez izmena – Do jedan posle ponoći

Od strane Ozon
0 komentar

Vlasnici lokala na plaži zatražili su od lokalne samouprave da se radno vreme lokala na plaži produži vikendom za 30 minuta, do 01.30 časova nakon ponoći.

Omladina ne krije nezadoovljstvo što se ugostiteljski objekti zatvaraju u 01h, „Poslednjih nedelja bile su velike vrućine zbog čega izlazimo kasnije u grad. Ne možemo duže ostati u gradu jer se lokali zatvaraju u 01,00 sat. Bilo bi dobro da lokali rade duže ali šta da se radi, ostanemo posle zatvaranja na plaži…“ rekao je jedan naš sugrađanin.

Sa druge strane, vlasnici su prihvatili da se radno vreme neće produžiti i do sada po izveštajima Komunalne policije, radno vreme poštuju svi vlasnici lokala na plaži.
Međutim, ugostitelji ali i sugrađani sa kojima smo pričali, podeljeni su oko produžetka radnog vremena ugostiteljskih objekata.
– Sasvim je dovoljno da kafići rade do 01 čas iza ponoći. Ipak živimo u gradskoj zoni gde je ljudima potreban mir.

Građani koji žive u delu grada uz plažu kažu i da se postojeće radno vreme poštuje, ali ističu veliki problem sa parkiranjem oko zgrada i gužve i buke do kasno u noć.
– Tokom radne nedelje ne stižem da izađem, a kada dođe vikend, izađem ali zbog ograničenog vremena moj provod je kratkotrajan. Stanujem u blizini plaže i smatram da maloletne osobe ne bi smele da se nalaze na ulici u kasnim satima, a ja ih čujem i u 3 ili 4 sata nakon ponoći, rekao je jedan sugrađanin.

Komunalna policija ove godine ima novinu. Tri patrole obilaze lokale, komunalna policija, komunalni inspektor i interventna policija. Svako od njih piše poseban izveštaj i oni se moraju poklopiti, rekao je za Ozon Ljubomir Vujčić.

Vujičić dodaje da do sada nije bilo problema sa poštovanjem radnog vremena.

Inspekcijske kontrole u ovom sastavu kontrolišu rad lokala sredom, petkom, subotom i nedeljom.

Možda Vam se svidi i