Radnici „Mitrosa“ ponovo izašli na ulicu

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Više nekadašnjih radnika „Mitrosa“ u stečaju danas su se ponovo okupili ispred Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici kako bi još jednom izrazili nezadovoljstvo zbog kako kažu „tapkanja u mestu“ po pitanju isplate 12 zaostalih zarada i tri regresa još iz 2004. godine.

Današnje okupljanje je drugo po redu samo u toku ove godine, a kao i prošli put kada su se istim povodom našli ispred Gradske kuće i ovaj put predstavnike nezadovoljnih radnika primio je sremskomitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader.

Lokalna samouprava je, prema rečima Sanadera, i dalje spremna da pomogne bivšim radnicima „Mitrosa“ u stečaju, ali trenutno ništa ne može da se uradi osim da se čeka.

Mitrovački gradonačelnik je potvrdio da je imao razgovor Miroljubom Srdanovićem, stečajnim upravnikom koji mu je kratko objasnio da je trenutno u toku sudski proces vezan za jednu nekretninu „Mitrosa“ u Beogradu i da se čeka završetak istog kako bi se dalje mogla oglasiti prodaja te nekretnine. Ukoliko i kada dođe do prodaje pomenute nekretnine potraživanja svih radnika biće isplaćena.

Podsećamo, oko 260 radnika „Mitrosa“ ostalo je uskraćeno za više plata i regres, dok je preko 750 njih uspelo da dobije sva potraživanja.

You may also like

1 komentar

Ivan 10.04.2017. - 4:54 pm

Trebali su strajkovati pre a ne posle izbora mozda bi nesto i dobili ovako mrka kapa.

Komentari su zatvoreni.