Sremska Mitrovica – Plesni Klub „Sirmium Dance“ iz Sremske Mitrovice uspešno je započeo novu takmičarsku sezonu u 2017. godini.

Na Plesnom festivalu koji se nedavno održao u Novom Bečeju nastupilo je preko 600 plesača kako iz Srbije, tako iz zemalja u okruženju, a među njima našle su se i sremskomitrovačke plesačice.

Plesni Klub „Sirmium Dance“ predstavljale su najmladje članice i to Anđela Janković, Jana Čuković, Sara Marin i Iskra Gligorić u kategoriji jazz grupe sa numerom „Aluete“ sa kojom su osvojile prvo mesto.

Ovo je za njih bio izuzetan uspeh, jer su sa ovom koreografijom ujedno imale i svoj prvi takmičarski nastup. Njihov koreograf Olena Svetlana Rimac je zadovoljna njihovim rezultatom, a najviše se obradovala Ksenija Runtić novi predsednik kluba, jer je ujedno to prvi uspeh članica kluba u ovoj sezoni.

Sledeće važno takmičenje PK „Sirmum dance“ imaće u Beču 24.februara. Na tom takmičenju Sremsku Mitrovicu i svoj klub predstavljaće Eleonora Jokić Runtić, Nataša Kević i Katarina Čolić u jazz i contemporari disciplini.

Već početkom marta Sremska Mitrovica po treću put biće domaćin „Sirmium Dance Open“ takmičenja u modernim plesovima.

Možda Vam se svidi i