Sremska Mitrovica – Sremskomitrovački prosvetni radnici, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije prvog dana školske 2017/2018 godine održaće protestni skup.

Prema rečima Dobrile Gmizić, predsednice Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i člana Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestni skup će su u Mitrovici sasvim sigurno održati u petak, 1. septembra sa početkom tačno u podne, ali još uvek nije poznato na kojoj lokaciji. Pre protestnog skupa članovi Unije će održati skraćene časove u školama.

U Sremskoj Mitrovici časovi neće biti skraćeni na 30 minuta samo u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“, Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ i Muzičkoj školi „Petar Krančević“.

Unija prosvetnih radnika Srbije izdala je saopštenje u kojem se navode tri zahteva koja traže da im se ispune. Prvi zahtev jeste da se iz procedure povuče Nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama, drugi zahtev jeste hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, a treći zahtev odnosi se na povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti „masovno ostavljaju bez posla“.

Možda Vam se svidi i