Sremska Mitrovica – U petak, 1. septembra tačno u podne u Gradskom parku sremskomitrovački prosvetni radnici, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održaće protestni skup.

Ovu informaciju potvrdila je za Ozon media Dobrila Gmizić, predsednica Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije koja je pozvala sve druge sindikate, odnosno radnike koji su oštećeni nacrtom Zakona o zaposlenima u javnim službama da im se prvog dana nove školske godine pridruže u parku i zajedno sa njima javno iskažu svoje nezadovoljstvo.

Pre protestnog skupa, kako je i ranije najavljeno, članovi Unije će održati skraćene časove u školama. U Sremskoj Mitrovici časovi neće biti skraćeni na 30 minuta samo u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“, Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ i Muzičkoj školi „Petar Krančević“.

Unija prosvetnih radnika Srbije izdala je saopštenje u kojem se navode tri zahteva koja traže da im se ispune. Prvi zahtev jeste da se iz procedure povuče Nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama, drugi zahtev jeste hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, a treći zahtev odnosi se na povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti „masovno ostavljaju bez posla“.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Бранко 25.08.2017. - 11:49 am

Подршка просветним радницима !

Komentari su zatvoreni.