Sremska Mitrovica – Priznanje za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema dodeljeno je Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici na nedavno održanom Godišnjem savetovanju sudija Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji.

Pored suda u Mitrovici ovo priznanje dobili su još i Viši sud u Užicu, Viši sud u Kraljevu, Prvi osnovni sud u Beogradu, Osnovni sud u Kragujevcu, Osnovni sud u Nišu, Osnovni sud u Pančevu, Osnovni sud u Prijepolju, Osnovni sud u Sjenici, Osnovni sudu u Šapcu, Privredni sud u Kraljevu, Privredni sud u Požarevcu, prekršajni sudovi u Kruševcu, Prokuplju i u Subotici.

Vrhovni Kasacioni sud dodelio je i četiri nagrade u kategoriji „Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“ i to prvu nagradu Privrednom sudu u Beogradu, drugu nagradu Osnovnom sudu u Lazarevcu i dve treće nagrade Osnovnom sudu u Ivanjici i Osnovnom sudu u Bujanovcu.

U kategoriji „Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“ takođe su dodeljene četiri nagrade. Prva nagrada Višem sudu u Leskovcu, druga nagrada Višem sudu u Nišu i dve treće nagrade i to Trećem osnovnom sudu u Beogradu i Višem sudu u Kruševcu.

Nagrade i priznanja predsednicima sudova uručio je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Možda Vam se svidi i