Prikupljanje potpisa za osnivanje stranke realizovano regularno

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Pre nekoliko dana na društvenoj mreži „fejsbuk“ pojavio se plakat koji je najavljivao prikupljanje potpisa za osnivanje stranke „Dosta je bilo“ u Sremskoj Mitrovici. Tu naravno ništa ne bi bilo sporno, da prikupljanje potpisa nije najvljeno u prostorijama Kancelarije za mlade.

Prikupljanje potpisa za osnivanje neke, bilo koje stranke, kao i druge strogo političke aktivnosti ne smeju biti vezane za lokalnu samoupravu i njene organe, preduzeća, organizacije i slično, što ni sada nije bio slučaj.

Sporni plakat postoji, objavljen je na zvaničnoj „fejsbuk“ stranici „Dosta je bilo Sremska Mitrovica“, ali informacija na njemu nije bila tačna, odnosno prikupljanje potpisa nije organizovano u prostorijama Kancelarije za mlade, niti su njeni prestavnici imali bilo kakvu vezu sa tom akcijom.

Ovu informaciju za Ozon media kratko je potvrdio i direktor KZM, Nenad Radmanović koji, prema njegovim rečima, nije hteo da širi priču bez potrebe, navodeći da je došlo do greške i da ne zna ko stoji iza nje.

Iz Pokreta „Dosta je bilo Sremska Mitrovica“, Biljana Cvjetić je rekla da je prvobitna zamisao bila da se prikupljanje potpisa obavi u Kancelariji za mlade, smatrajući da je to prostor koji je namenjen svim građanima Sremske Mitrovice, ali da se došlo do saznanja da se te prostorije ne mogu koristiti u pomenutu svrhu i da je ova akcija realizovana na drugoj lokaciji.

Prikupljanje potpisa organizovano je u prostorijama Mesne zajednice „Centar“, u subotu, 14. januara.

„Savetu MZ „Centar“ je poslat zahtev da nam ustupe prostorije, oni su zahtev prihvatili, odnosno odobrili nam koriščenje prostorija u određenom vremenskom roku i to je to, sve je odrađeno regularno i zakonski“, kratka je bila Cvjetić.

You may also like

1 komentar

Prikupljanje potpisa za osnivanje stranke realizovano regularno – МИТРОВАЧКИ СИНДИКАТ 22.01.2017. - 10:55 am

[…] Date: 22. јануар 2017.Author: Митровачки синдикат 0 Коментари Vesti 16.01.2017.Napisao:Ozon […]

Komentari su zatvoreni.