Prijem za kajakaše „Vala“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić danas je ugostio kajakaše „Vale“ – učesnike na nedavno održanoj Regati „Olimpijiske nade“, njihove trenere i predsednika kluba Predraga Milkovića.

Regata „Olimpijske nade“ koja se smatra za najveće međunarodno takmičenje za uzrast od 15 do 17 godina održana je od 15. do 17. septembra u češkim Račicama. Kajakaška reprezentacija Srbije nastupila je sa 32 takmičara, od kojih je 6 iz kajak kluba „Val“ i to: Olivera Mihajlović, Anastazija Bajuk, Bojan Zdelar, Stefan Vrdoljak, Ognjen Mastalović, Ognjen Nježić kao i trener Nenad Kosijer. Na Regati je nastuplio oko 800 takmičara iz 33 zemlje.

Od ukupno 4 medalje koje su na ovom takmičenju osvojili reprezentativci Srbije, čak tri su otišle u ruke Mitrovčana koji su se okitili sa sva zlata i jednim srebrom.

Bojan Zdelar je u kajaku jednosedu na 500 metara za 2000. godište osvojio zlatnu medalju, gde je srebro pripalo Dancu Rasmusu Knudsenu, a bronza predstavniku Mađarske Tibor Benedek Košu. U istoj disciplini, Stefan Vrdoljak zauzeo je šesto mesto.

U trci na 200 metara Zdelar je takođe osvojio zlatnu medalju, ispred srebrnog Slovaka Matuša Jedinaka i bronzanog Poljaka Bartoša Grabovskog. Stefan Vrdoljak je i ovoj disciplini imao zapažen nastup zauzevši sedmo mesto.

Stefan Vrdoljak i Bojan Zdelar su nastupili i u dvosedu na 200 metara gde su osvojili srebro odličje, iza zlatnih Nemaca Velenda i Vauriha a ispred bronzanih Latvijaca Lambertsa i Lat Čeipa.

Najbliža medalji bila je Olivera Mihajlović koja je osvojila četvrto mesto u kajaku jednosedu na 1000 metara za 2002. godište. Olivera je imala odličan nastup i u jednosedu na 500 metara gde je zauzela sedmo mesto.

Anastazija Bajuk i Olivera Mihajlović su zauzele visoko peto mesto za 2001-2002. godište u kajaku dvosedu na 200 metara, a Anastazija je izmaklo finale u kajaku jednosedu na 200 metara za 2002. godište pošto je polufinalnu trku završila na četvtom mestu.

Ognjen Mastalović se takmičio u kajaku dvosedu na 500 metara sa partnerom iz Novog Sada Lukom Alavanjom, gde je zauzeo deveto mesto u konkurenciji 2000. godišta, a nadomak finala bili su u trci na 200 metara pošto su polufinale završili na četvrtom mestu.

Ognjen Nježic je nastupio u dvosedu na 1000 metara za 2000. godište sa Lukom Alavanjom gde su završili polufinalnu trku na sedmom mestu.

„S obzirom da je kraj sezone ovo nam je prilika da rezimiramo rezultate i ono što mogu da kažem jeste da sam ja kao pretsednik kluba izuzetno zadovoljan onim što smo postigli. Ostvarili smo vrhunske rezultate u svim kategorijama od onih najmlađih, pa do seniorskih i to nam je pokazatelj da su naš rad i naša strategija dobri“, kratko je rekao Milković na prijemu.

Treneri Nenad Kosjer i Igor Došen su se složili da je protekla sezona bila izuzetno uspešna i da su veoma ponosni na sjajne rezultate koji su postignuti, ali su i podsetili da sad za njihove kajakaše sledi kratak predah nakon čega će već krenuti pripreme za narednu sezonu kako na moru, tako i na planini.

Možda Vam se svidi i