Sremska Mitrovica – Pored KMF „Deus Roloplast Mošić“ koji je izborio opstanak u Superligi Srbije u malom fudbalu Sremska Mitrovica će naredne sezone imati još jedan klub u najjačem rangu takmičenja i to u Super ligi Srbije za odbojkašice gde će grad predstavljati GŽOK „Eaton Srem Tempo“.

Odbojkašice „Eatona“ su krajem aprila meseca savladavši ekipu Futoga osvojile drugo mesto u Prvoj ligi Srbije koje im je omogućilo prelazak u viši rang takmičenja gde će snage odmeriti sa 11 superligaša.

Povodom povratka u viši rang takmičenja nakon više od jedne decenije u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je za odbojkašice, trenere i upravu kluba organizovan prijem kod gradonačelnika Vladimira Sanader. Prijemu su prisustvovali još i predsednik Skupštine Grada Tomislav Janković, načelnik Uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić i Petar Bogunović, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine sa saradnicima.

„Mi smo kao lokalna samouprava dosta toga učinili da sport u našem gradu bude na jednom zavidnom nivou, ne samo kada je u pitanju odbojka, nego i ostali sportovi. Konkretno kada je o odbojci reč napravili smo jedan dobar koncept po kojem pokušavamo maksimalno da od dece iz grada naparvimo jednu selekciju koja će, evo pokazalo se kao tako, posle nekoliko godina mukotrpnog rada dovesti do toga da se dođe do najvišeg ranga takmičenja. Mislim da je taj naš koncept zaista dobar i trudićemo se da i u drugim sportovima probamo da nametnemo isti, da jednostavno smanjimo troškove dovođenja igrača i igračica sa strane, nego da dobro radimo sa mlađim kategorijama i našom decom i od njih pravimo vrhunske sportiste“, rekao je Sanader na prijemu.

On je poželeo svima iz kluba uspešnu prvu sezonu u Superligi i opstanak u njoj u godinama koje dolaze i poručio da će Grad uvek biti uz njih.

Slobodan Stoiljković, predsednik kluba zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci, stručnom štabu i svima koji su učestvovali u postignutom uspehu i ostvarenom cilju zacrtanom pre pet godina, a to je da se u Sremskoj Mitrovici napravi odbojkaški centar u kojem će se raditi sa jako puno devojčica. On je kratko rekao da veliki, mukotrpni rad, odricanje i borba stoji iza svake devojke, trenera i člana uprave kluba, te da se nada da će „Eaton“ biti stabilan superligaš i dobrom igrom opravdati ulazak u najviši rang takmičenja.

Predsednik OSV Bogunović pohvalio je i klub i grad na izuzetnoj saradnji i rekao da je uspeh „Eatona“ značajan ne samo za Sremsku Mitrovicu nego za čitavu Vojvodinu.

Možda Vam se svidi i