Priča o poslednjim srpskim despotima na filmskom platnu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovic/Pećinci – „Pozorište mladih amatera“, koje funkcioniše u okviru Udruženja mladih aktivista Pećinci (UMAP), uskoro počinje sa snimanjem filma o Svetoj Majci Angelini.

Priču o životu porodice Branković, na čelu sa Majkom Angelinom i o njenom dolasku u Кupinovo, podržala je i Opština Pećinci, a prva klapa trebalo bi da padne tokom leta, upravo na tvrđavi Кupinik.

Кako je rekao Slobodan Stanković predsednik UMAP-a, članovi ovog udruženja već su spremni za snimanje, ali ostaje da se odrade i tehničke pripreme.

„Prvi kadrovi kulturno-istorijskog filma o životu svetorodne porodice Branković očekujemo da budu snimljeni početkom avgusta. Ovaj projekat je veoma značajan za našu opštinu, jer je porodica Branković boravila upravo u Кupinovu, tako da će film ostati i budućim generacijama u amanet“, rekao je Stanković i dodao da posebnu zahvalnost duguje Turističkoj organizaciji opštine Pećinci, koja im je pružila nesebičnu podršku i stručnu pomoć.

Ovih dana autor projekta Slobodan Stanković i arheolog Petar Odobašić obišli su lokacije na kojima će se snimati film.

Ideja o snimanju filma, kako je istakao Stanković, rodila se upravo iz scenskog prikaza „Sveta Angelina Branković“, koje je ovo udruženje izvodilo širom Srema tokom prethodne dve godine.

Takođe, pored članova pećinačkog Udruženja mladih aktivista, snimanju filma o porodici Branković pridružiće se i kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Pećinci, kao i članice udruženja žena, talentovani vokalni solisti, predstavnici konjičkih klubova i drugi.

Možda Vam se svidi i