Premijera predstave „Marko Kraljević i zlatna tambura“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici u subotu, 25. februara sa početkom u 17 časova biće premijerno odigrana predstava za decu pod nazivom „Marko Kraljević i zlatna tambura“. Tim povodom danas je održana konferencija za medije.

Kako je na samom početku konferencije objasnio autor i reditelj predstave, Stefan Tajbl, predstava je urađena po motivima epske narodne poezije, tačnije ciklusa pesama o Kraljeviću Marku, a obogaćena je raznim detaljima koji će učiniti predstavu zanimljivijom za najmlađe.

„U predstavi se pojavljuju tri glumca koji igraju osam likova, od toga najviše likova, njih ukupno šest igra Marko Vukićević, a po jednu ulogu igraju Nikola Stanković, koji će se deci predstaviti kao Marko Kraljević i Goran Vučanović kao Šarac“, rekao je Tajbl i pozvao roditelje da dovedu svoje mališane narednog vikenda u pozorište.

Marko Vukićević koji u predstavi igra šest različitih likova nije želeo puno toga da odaje o predstavi, ali je naglasio da je ona vrlo zanimljiva, dinamična, pa i humoristična.

Autor, režija: Stean Tajbl
Igraju: Marko Vukićević, Nikola Stanković, Goran Vučanović.
Kostimi: Voleta Draganović

You may also like