„Preduzetne škole“ i u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka Fondacije Univereksport Olivera Ćirković potpisali su Protokol o saradnji na Projektu „Preduzetne škole“ čime je započeta saradnja u oblasti preduzetništva u osnovnim školama, a pod simboličnim nazivom Obrazovanje=upotrebljivo znanje.

Učenje o preduzetništvu nije samo učenje o tržištu već i o onome šta je moje okruženje i kako u tom okruženju prepoznati sebe odnosno koja je uloga u svetu u kojem živim, rekao je Šarčević i dodao da smo već kroz nastavu tehničkog, bivšeg nastavnog predmeta stavili tehniku i tehnologiju sa preduzetništvom.

Direktorka Fondacije Univereksport Olivera Ćirković naglasila je da se ovim projektom implementiraju dodatne vrednosti obrazovanju i da se kreiranjem i radom na preduzetničkim idejama dolazi do realizacije i postizanja željenih ciljeva.

Projektom će biti obuhvaćeno 40 osnovnih škola, koje će biti u mogućnosti da se opredele za neki od projekata kao što su proizvodnja eteričnih ulja, izrada turističkih vodiča ili uzgajanje organske bašte, rekla je Ćirković

Projekat je usmeren na razvoj preduzetništva, kao međupredmetne kompetencije koja je uslov plasiranja i konkurentnosti na tržištu rada. Cilj Projekta je u skladu s novom orijentacijom u obrazovanju, a koja podrazumeva da je nastava usmerena na ishode učenja. Očekivani ishodi su da se učenici i nastavnici osposobe da od preduzetničkih ideja dođu do realizacije i postizanja željenih ciljeva.

Projektom će biti obuhvaćeno 40 škola u: Sremskoj Mitrovici, Sremskim Кarlovcima, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici, Somboru, Кikindi, Vrbasu, Кuli, Apatinu, Rumi, Inđiji, Staroj Pazovi, Novoj Pazovi, Novom Sadu i Beogradu. Svaka škola će prema svojim interesovanjima i mogućnostima izabrati jedan od ponuđenih mini projekata koji će realizovati tokom školske godine.

mnp.gov.rs

Možda Vam se svidi i