Predstavljen program Škole metalne aritmetike „Malac Genijalac“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U vrtiću „Zvezdica“ u sremskomitrovačkom naselju „Marko Perčin Kamenjar“ danas je predstavljen program Škole mentalne aritmetike „Malac Genijalac“. Top prilikom uručeni su poklon paketi i stipendije za najmlađe koji će pohađati ovu Školicu.

Škola mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ je internacionalni edukativni sistem namenjen zdravom razvoju mozga. Ciljevi „Malca Genijalca“ su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece počev od ranog perioda šivota.

U okviru sistema „Malac Genijalac“ posluje internacionalna škola Mentalne aritmetike. Škola je namenjena deci, uzrasta od 4. do 12. godine (završno 14), jer se u tom periodu dečiji mozak se najdinamičnije razvija. Upotrebom abakusa aktiviraju se obe moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal.

Nakon savladavanja rada na abakusu, deca postaju Malci Genijalci. U stanju su da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su: 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi.

Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvek, posedujući je tokom čitavog života. Međutim brzo mentalno računanje je samo jedna od veština koju Malci savlađuju. Mnogo važniji rezultati koji se postižu su sveopuhvatni razvoj kognitivnih sposobnosti deteta, kao što su: pažnja, memorija, koncentracija, vizuelizacija, mašta, samopouzdanje…

Grad Sremska Mitrovica je prepoznao značaj ove Škole i za 20 polaznika obezbedio poklon pakete.

Možda Vam se svidi i