Sremska Mitrovica – Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ u Sremskoj Mitrovici biće održan od 11. do 14. avgusta, na Žitnom trgu, a u okviru njega nastupiće ukupno predstavnici 13 zemalja od kojih je jedna i Peru.

Ovu južnoameričku zemlju predstavljaće folklorna grupa iz Lime “Peru multikolor“. Grupa je osnovana 1999. godine u Limi, glavnom gradu Perua.

Teritorija Perua je dom drevnih kultura, od civilizacije Norte Čiko, jedne od najstarijih na svetu, do Carstva Inka, najveće države pretkolumbovske Amerike. Kroz istoriju, na teritoriji Republike Peru, mešale su se različite kulture, što je doprinelo raznovrsnosti koja se ogleda u umetnosti, hrani, književnosti i muzici – otuda i ansambl nosi naziv „Multikolor“.

Mladi umetnici, savetnici i saradnici ansambla imaju zacrtan cilj da razvijaju, promovišu i šire tradiciju svoje zemlje, prezentujući igru, muziku i raskošne kostime iz različitih delova Perua. Tako se na repertoaru nalaze igre iz oblasti Kusko, u kojoj se nalazi izgubljeni grad Inka i jedno od sedam svetskih čuda novog sveta – Maču Pikču, zatim Amazonske džungle poznate po živahnoj muzici i šarenim kostimima, oblast peruanskih visoravni i drugi krajevi ove južno-američke zemlje.

Učestvovali su na festivalima i manifestacijama širom sveta – Ekvador, Kostarika, Francuska, Švajcarska, Alžir, Amerika, Poljska i druge, trudeći se da uvek i svuda visoko podižu zastavu bratstva, prijateljstva i mira.
Njihov moto je „Folklor i fantazija“!

facebook/Srem folk fest

Možda Vam se svidi i