Predavanje o opasnostima od nestručne i nesavesne upotrebe pirotehničkih sredstava

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici, danas su pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici održali predavanje o opasnostima koje mogu nastati nesavesnom i nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava.

Predavanje je deo projekta „Osnovi bezbednosti dece“ koji zajedno, od početka ove školske godine, realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prema rečima Sretenović u OŠ „Sveti Sava“ u narednom periodu biće održano još jedno edukativno predavanje o zaštiti tokom vremenskih nepogoda.

Portpalor Policijske uprave Sremska Mitrovica Željka Avrić dodala je da se predavanja o nesavesnoj i nestručnoj upotrebi pirotehnike odvijaju u svim osnovnim školama na području Srema.

Avrić je iskoristila današnje predavanje kao priliku da podseti građane Sremske Mitrovice da su predlogom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru koji se nalazi u skupštinskoj proceduri predviđene strože kazne za nestručnu i nesavesnu upotrebu, kao i prodaju pirotehnike maloletnim licima, tako da će kazne od nekadašnjih 10.000 do 50.000 biti od 50.000 do 100.000 dinara.

„Ovom prilikom apelujem na sve građane da ne kupuju pirotehnnička sredstva na ulici, na pijacama od nestručnih i neovlašćenih lica, nego od lica koja poseduju ovlašćenje za prodaju tih sredstava iz prostog raloga zato što se ulična prodaja često svede na pirotehniku lošeg kvaliteta, švercovanu robu koja stoji po nekoliko godina i za koju se dešavalo da eksplodira u ruci“, rekla je Avrić.

Projekat „Osnovi bezbednosti dece“ obuhvata više oblasti, odnosno podprojekata koji će se baviti nasiljem kao društvenom pojavom, zaštitom od požara, prevencijom upotrebe droga i alkohola, opasnostima koje vrebaju na internetu i društvenim mrežama… Jedan od projekata koji će se takođe realizovati odnosi se i na bezbednost dece u saobraćaju.

You may also like