Praznične gužve na putevima

Od strane Ozon
0 komentar

Saobraćaj je pojačanog inteziteta što je i karakteristično za praznične dane u kojima se nalazimo, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.
Veći broj vozila beleži se na autoputevima, kao i na svim frekventnijim putnim pravcima koji vode ka turističkim mestima i izletištima. Na naplatnim rampama nema dužih zadržavanja od 10-15 minuta, koliko se trenutno čeka na NR Preljina, ali svakako u AMSS podsećaju vozače da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi ubrzali prolazak i smanjili eventualno duže zadržavanje.

„Promenljive vremenske prilike koje meteorolozi prognoziraju za kraj dana i kišu na jugu Srbije, usloviće mokre i klizave kolovoze, koji mogu posebno ugrožavati bezbednu voćnju, zato apelujemo na vozače da smanje brzinu i kretanje prilagode uslovima na putu. Ukoliko dođe do nepredviđenih zastoja i prekida u saobraćaju, apelujemo na vozače da imaju više strpljenja i tolerancije za volanom, da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, jer se u satima pojačanog saobraćaja povećava i broj saobraćajnih nezgoda“, navodi se u saopštenju AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dućih zadržavanja od 30 minuta, dok se već broj vozila očekuje na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom i zadržavanja u intervalu od 30 do 45 minuta na našim granicama.

Na GP Šid na ulazu u zemlju zadržavanja su oko sat vremena, a isto toliko beleži se i na graničnim prelazima sa BIH, na GP Sremska Rača na ulazu u Srbiju 60 minuta, kao i na GP Kotroman, takođe na ulazu u zemlju. U satima pojačanog saobraćaja savetujemo korišćenje alternativnih i manje opterećenih graničnih prelaza.

You may also like