Sremska Mitrovica – Još krajem 2016. godine gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader potvrdio je informaciju da je italijanska kompanija “East West” izrazila interesovanje za kupovinu parcele u industrijskoj zoni „Sever“ i otvaranje sopstvenog pogona. U jednom trenutku uplaćen je i depozit za istu, međutim investitor se povukao.

Prema rečima prvog čoveka Mitrovice u kompaniji „East -West“ došlo je do promena u vlasničkoj strukturi i kompanija prvo mora da reši unutrašnje probleme sa kojima se suočava, dok se to ne desi neće biti novih investicija, bar ne u Mitrovici.

„Kompanija „East – west“ mora da reši svoje probleme, mi na žalost nismo mogli da čekamo da do toga dođe i jednostavno naplatili smo 2,8 miliona dinara depozita. Izuzetno mi je žao što oni nisu investirali u naš grad, ali se nadam da će kada reše sve što treba da reše ponovo doći na pregovore kod nas“, rekao je Sanader.

Kako je ranije najavljeno „East -West“ (u Srbiji „Super shoe“) koja se bavi proizvodnjom obuće imala je u planu izgradnju jednog proizvodnog pogona u Sremskoj Mitrovici i zapošljavanje između 400 i 600 radnika.

Možda Vam se svidi i