Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović posetila Centar za osnaživanje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović danas je posetila Sremsku Mitrovicu kako bi obišla Centar za osnaživanje, namenjen ženama žrtvama nasilja i drugim ranjivim kategorijama.

Centar za osnaživanje u Sremskoj Mitrovici osnovan je kako bi se radno sposobnim, a socijalno ugroženim grupama pomoglo da ostvare finansijsku sigurnost, znači fokus Centra nisu mentalno nedovoljno razvijene osobe ili osobe sa Daunovim sindromom, nego su to radno sposobne osobe iz osetljivih grupa. Cilj je da upravo te osobe, pre svega žrtve porodičnog i partnerskog nasilja, rade i ostvare neku finansijsku sigurnost.

Za početak rada korisnice Centra će se baviti poizvodnjom cveća, začinskog bilja, pečuraka, a postoji i glistenjak na kojem mogu raditi. Zamisao je da se kasnije krene i u proizvodnju materijala za ribolovce.

Centru za osnaživanje glavni partneri su Centar za socijalni rad „Sava“ i Nacionalna služba za zapošljavanje sa kojima će se u saradnji praviti selekcija osoba koje će imati mogućnost da se uključe u rad Centra.

Možda Vam se svidi i