Potpisan ugovor: Hala za 90 dana

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je potpisan Ugovor između kompanije „Radun Inženjering“ DOO iz Bačke Palanke i Grada Sremska Mitrovica. Predmet Ugovora koji je ispred Grada potpisao načelnik Uprave za infrastrukturu i imovinu Saša Bugdžija i ovlašćeni predstavnik kompanije “Radun Inženjering”, Boris Štrbac jeste izgradnja hale na prostoru regionalne deponije „Srem- Mačva u kojoj će biti smeštena linija za separaciju otada.

“Radi se o veoma važnoj investiciji koja je sa aspekta zaštite životne sredine i odlaganja komunalnog otpada vrlo značajna za naš grad i za samu regionalnu deponiju koja gravitira između gradova Sremska Mitrovica i Šabac. Izgradnjom ove hale stiču se uslovi za pokretanje linije za separaciju zahvaljujući kojoj će se pravilno odvajati korisni delovi otpada. Znači, odvajaće se onaj deo otpada koji može da ide na tržište, da se proda i reciklira, od onog otpada koji zaista nema nikakvu upotrebnu vrednost i koji će biti lagerovan na telo deponije”, rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Bugadžija.

15902914_1798875003698774_712924612_o

On je podsetio da će se izgradnjom hale i puštanjem u rad linije za separaciju produžiti životni vek Regionalne deponije “Srem – Mačva” koji trenutno po projektu iznosi 9 godina.

Takođe Bugadžija je napomenuo da uveliko traju radovi na izgradnji same linije za separaciju koja će odmah po završetku radova na izgradnji hale moći da se iplementira i stavi u rad.

Ispred izvođača radova, gospodin Štrbac kratko je rekao da kompanija “Radun Inženjering” trenutno radi na izgradnji sličnog objekta u Novom Sadu i da izgradnja takvih hala ne predstavlja novitet za njih, kao i da će hala u Sremskoj Mitrovici biti veličine oko 2.000 metara kvadratnih.

Vrednost radova na izgradnje hale za separaciju otpada na Regionalnoj deponiji „Srem – Mačva“ iznosi oko 52 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica i Republike Srbije. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao što se očekuje krajem februara meseca kada to vremenski uslovi budu dozvolili.

You may also like