Ponovo u školu staru skoro jedan vek

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nešto više od 20 đaka u Zasavici I svaki dan nastavu pohađa u školi kojoj je već odavno istekao rok trajanja, školi čiji krov prokišnjava, zidovi se ljušte, a delovi plafona otpadaju. Radi se o četvorogodišnjoj Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ izgrađenoj sedamdesetih godina kao privremeni objekat od azbestnih poloča.

Moguće rešenje problema škole u Zasavici nedavno je najavio direktor iste Slađan Papić.

Papić je objasnio da je izrađen projekat rekonstrukcije starog objekta škole koji potiče iz 1919. godine, a smešten je u istom dvorištu kao i sadašnja škola.

„Pre nekog vremena smo konkurisali kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za sredstva za rekonstrukciju starog objekta škole i mislim da će nam odobriti projekat. Želja nam je da objekat koji potiče uz 1919. godine kompletno rekonstruišemo i sredimo, to je za nas najbolje rešenje, jer je stara škola izgrađena od tvrdog materijala i izuzetno je stabilna i mogli bi da je sredimo tako da u njoj zaista budu sjajni uslovi za naše đake i učitelje“, rekao je Papić za Ozon.

On je objasnio da je objekat u kojem se trenutno odvija nastava u izuzetno lošem stanju i da je pitanje koliko će izdržati imajući u vidu činjenicu da je krovna konstrukcija znatno oštećena, a da dolazi zimski period.

„Škola je montažna, izgrađena od azbestnih ploča i njoj je rok trajanja odavno istekao, neuslovna je, urušavaju se plafoni, zidovi, prokišnjava. Neophodno je da što pre nešto uradimo, jer u takvim uslovima niko ne može da radi“, rekao je Papić.

U Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Zasavici I trenutno nastavu pohađa 28 učenika u tri odeljenja.

Možda Vam se svidi i