Politički motivisana provala?

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija uhapsila muškarca iz okoline Šapca, zbog sumnje da je izvršio više provala u opštini Pećinci, uključujući i kuću predsednice Opštinskog odbora Nove stranke.

On je u saopštenju naveo da je osumnjičeni, između ostalog, „ušao i u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u tom mestu“.

Stefanović je dodao i da je ta istraga bila proglašena kao jedan od prioriteta a da je „policija i u ovom slučaju pokazala da je efikasna“.

Dodao je da je policija „pronašla dovoljno dokaza i uhapsili izvršioca da je „osumnjičeni prepoznat i od strane supruga predsednice odbora Nove stranke“.

„Važno je reći da ova provala ni na koji način nije politički motivisana, već se dovodi u vezu sa više razbojničkih pljački u prethodnom periodu za koje se sumnjiči upravo N. A“, objasnio je Stefanović.

On je dodao i da osumnjičeni ima više desetina krivičnih prijava, ali i nekoliko osuda u svom dosijeu.

Nova: Dejan Ristić nije identifikovao provalnika
Nova stranka traži smenu ministra Stefanovića zbog kako se navodi, „gnusne neistine i pokušaja lažiranja istrage“ u vezi sa hapšenjem u Pećincima.

Ta partija je navela da Dejan Ristić, suprug Jelene Grujić Ristić, „nije identifikovao nijednog od siledžija koji su im naoružani upali u dom“.

„Grujić je juče pozvan u policijsku stanicu radi postupka identifikacije, gde su mu pokazane fotografije osmorice muškaraca, kao potencijalno osumnjičenih. Samo za jedno lice je Dejan Ristić naveo da donekle liči na jednog od razbojnika, ali da nikako ne može da tvrdi da to jeste on“, piše u saopštenju.

Nova je navela i da su Jelena i Dejan Ristić, „zaprepašćeni ovakvom izjavom Stefanovića, momentalno kontaktirali sa načelnikom pećinačke policije koji im je na to odgovorio da ne zna o čemu se radi“.

„Još jednom je Stefanović pokazao da ne poseduje nikakve kompetencije za rukovođenje dodeljenim mu resorom, jer istragu proglašava zaključenom uprkos nemanju ili još gore, izmišljanju dokaza. Jasno nam je da po svaku cenu nastoji da ubedi javnost da upad u dom predsednice Opštinskog odbora Pećinci nije politički motivisan pokušaj zastrašivanja, već provala radi krađe, iako iz kuće nije ništa izneto“, stoji u saopštenju.

MUP: Nova stranka nastavlja da obmanjuje javnost
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović saopštila je da „Nova stranka nastavlja da obmanjuje javnost novim neistinama, uprkos požrtvovanom i efikasnom radu policije koja je uhapsila osumnjičenog koji je ušao u kuću njihove predsednice odbora u Pećincima i pokušao da je pokrade“.

„Apsolutno je netačno da njen suprug nije identifikovao osumnjičenog, jer je u prisustvu zamenika tužioca izjavio da može da prepozna lice sa prilično sigurnim stepenom verovatnoće, pokazavši tom prilikom na sliku na kojoj se nalazio upravo N. A. koga je policija danas uhapsila“, navela je Hrkalović u saopštenju.

Ona dodaje da su protiv osimnjičenog prikupljeni i drugi neophodni dokazi i da se policija nije rukovodila samo prepoznavanjem.

„Više je nego jasno da ne postoji bilo kakva politička konotacija iza ovog pokušaja krađe i provale u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove stranke, ali očigledno da oni ne žele da prihvate istinu i priznaju da su pogrešili u neosnovanim optužbama. Ili je ovo možda samo pritisak na druge državne organe, pre svega tužilaštvo i sud, koji trebaju dalje da procesuiraju ovaj slučaj“, piše u saopštenju.

Načelnik: Više nego dovoljno dokaza
Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić izjavio je da je policija prikupila „više nego dovoljno dokaza“ na osnovu kojih je uhapsila N. A, osumnjičenog za provalu u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima.

Mandić je u saopštenju naveo da su sremsko-mitrovački policajci profesionalnim i odgovornim radom, „u vrlo kratkom vremenskom periodu“ rasvetlili više teških kradja na teritoriji te Policijske uprave, „među kojima je i krivično delo na štetu predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima“.

„Žao mi je što neki pokušavaju da na predan i danonoćni rad policijskih službenika bace senku i ospore naše ogromne napore. Policija će nastaviti sa rasvetljavanjem i ostalih okolnosti ovih krivičnih dela, kako bi bili identifikovani i uhapšeni i ostali saizvršioci“, naveo je Mandić, a preneo MUP.

n1info.com

You may also like