Sremska Mitrovica – Prethodnih dana u Sremskoj Mitrovici pokrenuta je građanska inicijativa za postavljanje tartan staze na keju duž obale reke Save sa sremske strane.

Pokretač inicijative jeste nekadašnja atletičarka Svetlana Šakotić koja je, kako objašnjava, za samo nekoliko dana već uspela da prikupi više od 600 potpisa sugrađana.

Kao neko ko se bavio trčanjem, a imajući u vidu da u Mitrovici sve veći broj kako mladih tako i starijih praktikuju upravo trčanje kao vid vežbanja i rekreacije i da za tu namenu najviše koriste savski kej, Šakotić je došla na ideju da bi tartan staza bila izuzetno korisna i imala višestruko pozitivne efekte.

Tartan staza bi, navodi se u inicijativi, mogla da se prostire od nekadašnjeg ponotonskog do teretnog mosta, ili bar delom keja, odnosno od restorana „Ribolovac“ do teretnog mosta.

Naredne nedelje, objašnjava Šakotić, potpisi će biti predati gradonačelniku Sremske Mitrovice Vladimiru Sanaderu uz nadu da će lokalna samouprava imati sluha za potrebe svojih građana.

Pored brojnih Mitrovčana inicijativu je podržalo više sportskih klubova i ustanova sa teritorije grada i to:
Atletski klubovi „Srem“ i „Sirmium“,
Zbor atletskih sudija,
Kajakaški klub „Val“,
Plivački klub „Sremska Mitrovica“,
Sportsko triatlon udruženje „Sava“,
Predškolska ustanova „Stonogica“.

Možda Vam se svidi i