Pokrajina dodelila oko 97 miliona dinara za komasaciju i ribnjake, pare i za Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević prošle nedelje uručio je . decembra 2017. godine) 14 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru dva konkursa. Reč je o sufinansiranju postupaka komasacije i o finansijskoj podršci za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

U okviru prvog konkursa potpisano je 11 ugovora sa predstavnicima osam lokalnih samouprava iz Vojvodine.

Kako je naveo Radojević, ukupan iznos bespovratnih sredstava za započinjanje novih postupaka komasacije u Vojvodini, za koje je potpisano sedam ugovora, iznosi oko 118 miliona dinara, u čemu je učešće Sekretarijata nešto više od 24 miliona dinara. Kada je reč o nastavku komasacija koje su već u toku, za četiri ugovora, čija je ukupna vrednost 101 milion dinara, Sekretarijat je izdvojio 49,3 miliona dinara.

Od 11 ugovora koji su danas zaključeni, po dva ugovora namenjeno je opštinama Vršac, Sremska Mitrovica i Apatin – i za započinjanje i za nastavak postupka komasacije, dok su sa predstavnicima opština Bačka Palanka, Čoka, Ruma i Šid potpisani ugovori za započinjanje ovih aktivnosti, a sa opštinom Kovin za nastavak komasacije.

– Za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka u pokrajini ove godine je, sa današnja tri, potpisano ukupno pet ugovora, čija je ukupna vrednost 38 miliona dinara. Pritom je učešće resornog sekretarijata oko 24 miliona dinara – saopštio je Radojević.

On je naveo da će ovim investicijama biti rekonstruisano 95 hektara postojećih i izgrađeno 6,5 hektara novih ribnjaka u Vojvodini.

Radojević je poručio da će ove dve mere agrarne politike Vojvodine biti nastavljene i u 2018. godini, za šta su planirana sredstva u budžetu. On je ukazao da će budžetom za sledeću godinu akcenat biti stavljen na mlade poljoprivrednike do 40 godina, pa je tako finansijski iznos za ovu podršku udvostručen u odnosu na 2017.

ekapija.com

You may also like