Sremska Mitrovica – Dečje odeljenje Opšte bolnice Sremska Mitrovica nedavno su posetili gosti iz Sjedinjenih Američkih Država. Reč je o našim sunarodnicima koji godinama žive i rade u SAD i članovi su humanitarne, neprofitne organizacije „Sama”.

Ova organizacija je srpsko-američka medicinska asocijacija i okruplja naše ljude različitih profesija i zanimanja sa ciljem da pomogne zdravstvenim ustanovama u Srbiji opremom i medicinskim materijalom koji je neophodan.

Gosti iz SAD ovoga puta, po rečima doktorke Ljiljane Bančević, načelnice Službe pedrijatrije, poklonili su donaciju vrednu preko hiljadu evra koja se sastoji od dva priključka za centralni kiseonik- najčešće primenjivan lek u hitnim slučajevima kod dece. Ona ističe da će ovaj vredan poklon doprineti unapređenju u lečenju najmlađih pacijanata u hitnim slučajevima.

Direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica doktor Živko Vrcelj ističe da, kada je reč o lečenju mališana, svaka reakcija mora biti pravoremena i zato je osposobljavanje centralnog kiseonika u prijemnoj ambulanti od neprocenjive važnosti.

Izvor: dnevnik.rs

Možda Vam se svidi i