Pojačane kontrole izdavanja bolovanja zaposlenima

Od strane Ozon
2 komentari

Inspektori Ministarstva zdravlja Srbije će kontrolisati lekare koji odobravaju bolovanja zaposlenima, jer poslodavci kažu da je zloupotreba bolovanja problem, rekao je jutros ministar za rad Zoran Đorđević.

„Posle razgovara s kineskim, turskim i drugim investitorima i poslodavcima u Srbiji, shvatili smo da je to jedan od problema koje moramo da rešimo. Cilj je da se smanji eventualna zloupotreba bolovanja“, rekao je Đorđević za TV RTS.

Dodao je da po Zakonu o radu, poslodavac može da proveri bolovanje odobreno njegovom zaposlenom.

„On može, ako proceni da radnik zloupotrebljava bolovanje, da ga pošalje na dodatnu kontrolu o svom trošku, a, ako zloupotrebljava bolovanje, može da bude raskinut ugovor o radu“, rekao je Đorđević.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

NV 07.10.2017. - 12:07 pm

Vi se pitate kako da resite zloupotrebu bolovanja i treba to kontrolisati, al dal ste se nekad zapitali zasto radnici u firmama odlaze na bolovanja kakvi su uslovi rada u tim firmama i kako se poslodavci odnose prema njima. Probajte da posaljete inspektora za rad da pogleda ugovore i odnos prema radnicina mobinga ima na sve strane, da dobijes slobodan dan da bih otisao kod lekara na kontrolu to je nemoguce ili neplaceno ili otvaras bolovanje pa to bude zloupotreba i kad si stvarno bolestan nesmes da otvoris bolovanje jer ce ti dati otkaz. Kazu da imamo najbolji Zakon o radu pa zasto ga onda poslodavci ne primenjuju.

Ozon 07.10.2017. - 12:32 pm

Da je sreće da se pitamo nešto, ali se ne pitamo, mi samo prenosimo informacije 🙂

Komentari su zatvoreni.