Počeo „Srem folk fest“. Mitrovčane odluševili Peru i Čile, Grci odigrali „Užičko“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sinoć je na sremskomitrovačkom Žitnom trgu i zvanično počeo 14. po redu Međunarodnarodni festival folklora „Srem folk fest“. Ove godine u okviru Festivala nastupiće 18 ansambala iz 13 zemalja, odnosno preko 600 učesnika.

Kao i ranijih godina pre nastupa učesnici festivala su defilovali centralnim ulicama grada, a čast da svečano otvori Festival imao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vlladimir Sanader.

Prema rečima posetilaca svi nastupi ostavili su sjajan utisak, ali za nijansu izdvojile su se grupe iz Čilea i Perua, jer su u potpunosti drugačiji od onog na čega su Mitrovčani navikli. Grci su prisutne oduševili odigranim „Užičkim kolom“ za vreme defilea.

Pored Čilea, Perua i Grčke, sinoć su još nastupile grupe iz Češke, Turske, Bugarske kao i domaćini festivala Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice.

Večeras će se Mitrovčanima predstaviti folklorne grupe iz Bugarske, Grčke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Perua i ansambl mađarske nacionalne zajednice iz Sremske Mitrovice.

Defile učesnika počinje u 19:30 časova, a početak koncerta zakazan je za 20:30. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u hali Poslovno sportskog centra „Pinki“, bez festivalskog defilea.

Možda Vam se svidi i