Sremska Mitrovica – Juče je i zvanično počelo prikupljanje potpisa i kandidovanje za članove saveta mesnih zajednica.

Kako je za Ozon media objasnio načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić da bi se neko kandidovao za savet mesne zajednice neophodno je da ispuni nekoliko koraka.

Prvi korak je da kandidata predloži stanovnik mesne zaednice za čiji ulazak u savet će se kandidat boriti. U te svrhe predlagač ispunjava određeni obrazac. Drugi korak je da kandidat koji je preložen prihvati kandidaturu i on takođe ispunjava jedan obrazac.

Treći korak obuhvata takozvani obrazac podrške na kojem se skupljaju glasovi onih stanovnika mesne zajednice koji podržavaju kandidaturu osobe koju je predlagač naveo. Broj glasova podrške varira od 10 do 30, a sve u zavisnosti od broja glasača u mesnim zajednicama, pa tako u Mesnoj zajednici Radenković minimalan broj glasova podrške je 10, dok je u MZ Laćarak taj broj 30.

Četvrti i poslednji korak u ovoj proceduri jeste overavanje svih glasova podrške i preuzimanje potvrde o biračkom pravu koja se množe dobiti u Upravi za opšte i zajedničke poslove.

Načelnik Jokić je podsetio da je rok za kandidovanje i prikupljanje potpisa za kandidature ponedeljak, 12. jun, dok će glasanje biti realizovano pred sam kraj meseca, odnosno u nedelju, 25. juna.

Možda Vam se svidi i