Sremska Mitrovica – U okviru obeležavanja Dečije nedelje na Gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici danas je održana “Mala olimpijada”.

„Predškolska ustanova „Pčelica“ svake godine u okviru „Dečije nedelje“ organizuje niz aktivnosti u svim objektima, ali i izvan njih. Danas smo organizovali „Malu olimpijadu“ na kojoj je učestvovalo oko 260 mališana kako iz vrtića u gradu, tako i iz objekta „Lane“ iz Mačvanske Mitrovice, „Čuperka“ iz Laćarka i šet seoskih grupa. Cilj manifestacije jeste pre svega, razvijanje takmičarskog duha kod dece, zatim razvijanje fizičkih sposobnosti, brzine, spretnosti u okretnosti, ali ono što nam je svakako najvažnije jeste da se deca druže i da dan provedemo u jednoj lepoj atmosferi“, rekla je Miroslava Ilijić, direktor Predškolske ustanove “Pčelica”.

Deca koja su učestvovala na „Maloj olimpijadi“ jesu deca iz najstarijih starosnih grupa, a takmičila su se u disciplinama kao što su savladavanje poligona sa preprekama, trčanje između prepreka, kotrljanje na strunjačama sa loptom u rukama i slično.

„Dana spočinje obeležavanje Dečije nedelje i nama je zadovoljstvo što se to dešava upravo na Atletskom stadionu i što smo domaćini velikom broju dece. Ovo je divan dan za sve te mališane i nadam se da ćemo zajedno uspeti da učinimo da ga oni dugo pamte, a ko zna možda danas otkrijemo i talenat za atletiku u nekom od njih“, rekao je Darko Gavrilović, direktor ustanove Atletski stadion.

Gavrilović je dodao da se sa današnjim danom ne završava druženje sa decom na Atletskom stadionu, nego da je u planu i organizacija takmičenja starijih osnovaca, kako učenika iz gradskih, tako i iz seoskih škola.

Darko Mihajlović, stručni saradnik za fizičko vaspitanje u PU „Pčelica“ kratko je objasnio da se deca takmiče u četiri discipline koje su prilagođene kako prostoru, odnosno stadionu, tako i njihovom uzrastu.

Prema rečima Mihajlovića cilj takmičenja je jačanje sportskog duha, druženje, socijalizacija, međusobno upoznavanje, ali i kako naglašava prepoznavanje talenata kod dece, jer već u ovom uzrastu se talenat za atletiku može uočiti.

Možda Vam se svidi i