Plasman ekipe prve pomoći na državno takmičenje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinsko takmičenje Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju povreda, stanja i oboljenja održano je 3. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na takmičenju je učestvovalo više od 600 volontera iz 26 organizacija Crvenog krsta iz raznih mesta pokrajine, u okviru kojih je formirano 17 timova omladine, 25 podmlatka, četiri ekipe poletaraca, odnosno mališana predškolskog uzrasta.

Predstavnici našeg Grada na pokrajinskom takmičenju, u kategoriji podmlatka bila je ekipa OŠ „B. P. Pinki“, a u kategoriji omladine ekipa Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Sjajnim prikazom veština u pružanju prve pomoći, koje su se sticale, upornim i vrednim radom skoro godinu dana unazad, naši predstavnici su ostvarili odličan plasman na ovom takmičenju.

Ekipa podmlatka zauzela je visoko 5. mesto, a ekipa omladine plasirala se na 4. mesto, pri čemu se direktno plasirala na državno takmičenje, na kome će sa još tri ekipe (iz Novog Sada, Sombora i Subotice) predstavljati Vojvodinu.

Petrovaradinska tvrđava je te subote, pretvorena u centar najplemenitijih ljudi – volontera i radnika Crvenog krsta. Puna takmičara obučenih u crvene kombinezone, vijorile su se zastave raznih gradskih organizacija te humanitarne porodice, što je budilo nadu i veru da solidarnost ne jenjava.

Možda Vam se svidi i