Petu godinu za redom „Pozorišno leto – Tragovi 2017“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pozorište „Dobrica Milutinović“ i ove godine, peti put za redom, organizuje sada već tradicionalnu manifestaciju „Pozorišno leto – Tragovi 2017“. Manifestacija će se održati u periodu od petka 28. jula do subote 5. avgusta, a obuhvataće nekoliko predstava za odrasle i decu. Tim povodom danas je u prostorijama Pozorišta održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program manifestacije.

Sve predstave u okviru manifestacije „Tragovi 2017“ biće odigrane u Lapidarijumu Muzeja Srema sa početkom u 21 sat, izuzev predstave „Кerovi“ reditelja Erola Кadića, koja će zbog tehničkih uslova biti izvedena na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“.

„Meni je izuzetno drago što se manifestacija „Tragovi“ održava petu godinu za redom u našem gradu, što za nju postoji velika zainteresovanost Mitrovčana i što generalno Mitrovica ima dobru pozorišnu publiku koja isprati sve naše sadržaje. Predstave koje će biti odigrane su lagane, malih formi, tehnički ne previše zahtevne i one su u potpunosti kompatibilne sa toplim, letnjim večerima“, rekla je na konferenciji direktorica Pozorišta „Dobrica Milutinović“ Jelena Janković.

Na njenu priču nadovezao se glumac Vladimir Balašćak koji je rekao da mitrovačko Pozorište i pored nedostatka stručnog kadra po kvalitetu ni malo ne zaostaje za drugim pozorištima u Vojvodini i svojoj publici uvek pruža sjajan ugođaj.

On je rekao da je za uspeh mitrovačkog Pozorišta u velikoj meri zaslužan i mladi kadar, pa tu izdvaja Stefana Tajbl koji je upisao dramaturgiju, Nikolu Janoševića koji završava glumu na Akademija umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci i Nikolu Stankovića koji će od naredne godine biti student glume Univerziteta u Prištini.

Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu je na konferenciji rekao da ga raduje činenica da „Tragovi“ prerastaju u jednu lepu tradiciju i da Mitrovčani zaista vole pozorište.

„Manifestacija „Pozorišno leto – Tragovi“ je vrlo značajna zato što je u ovom vremenu obeleženom neverovatnim civilizacijskim dostignućima, ali i stalnom trkom za novcem, sticanjem materijalnih dobara, kada je u segmentu kulture deficit vrednosti Mitrovica dobila nešto što će možda njenim stanovnicima da inspiriše i oplemeni dušu, da ih okrene ka umetnosti i ka nekim lepim stvarima“, rekao je Miščević i dodao da će Grad Sremska Mitrovica svakako kao i do sada ovu, ali i slične kulturne manifestacije pomagati i podržavati.

Program manifestacije „Pozorišno leto – Tragovi 2017“:

Petak 28. jul 2017. u 21:00
Lapidarijum Muzeja Srema
Glumačka majstorska radionica
Večernja predstava
Režija: Zijah Sokolović
Igra: Zijah Sokolović

Nedelja 30. jul 2017.u 21:00
Lapidarijum Muzeja Srema
Štrupfovi i majka priroda
Predstava za decu
Režija: Tatjana Milanov
Igraju: Tatjana Milanov, Nikola Marković i Nikola Simić

Ponedeljak 31. jul 2017. u 21:00
Lapidarijum Muzeja Srema
Marko Кraljević i zlatna tambura
Predstava za decu
Tekst: Stefan Tajbl / Režija: Stefan Tajbl
Igraju: Nikola Stanković, Marko Vukićević i Goran Vučanović

Sreda 2. avgust 2017. u 21:00
Lapidarijum Muzeja Srema
Glumci pesnici
Poetsko veče Nebojše Ilića Cileta

Petak 4. avgust 2017. u 21:00
Lapidarijum Muzeja Srema
Кraljev put
Večernja predstava
Po memoarskoj knjizi kralja Petra II Кarađorđevića
Režija: Lilijana Ivanović
Igra: Vladimir Balašćak

Subota 5. avgust 2017. u 21:00
Velika scena Pozorišta „Dobrica Milutinović“
Кerovi
Večernja predstava
Režija: Erol Кadić
Igraju: Srđan Timarov i Aleksandar Srećković

U slučaju lošeg vremena, izvođenje predstava biće organizovano na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“. Ulaz na sve predstave u okviru manifestacije „Tragovi 2017“ je besplatan.

Možda Vam se svidi i