Otvorena Kancelarija za smanjenje siromaštva

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru projekta „Povećanje efikasnosti socijalne usluge kroz međuopštinsku saradnju i promociju aktivacije (angažovanja radne snage) ranjivih grupa na lokalnom nivou“ danas je u Sremskoj Mitrovici uz prisustvo ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulin zvanično otvorena Kancelarija za smanjenje siromaštva.

Prema rečima sremskomitrovačkog gradonačelnika Vladimira Sanader Kancelarija je još samo jedan od načina na koji se lokalna samouprava bori protiv siromaštva.

„Grad Sremska Mitrovica će podržati ovaj projekat i raditi na tome da on bude uspešan s obzirom da želimo tačno da definišemo, odnosno utvrdimo gde postoje socijalno ugrožene kategorije koje su radno sposobne i da tu kategoriju aktiviramo. Ukratko cilj je da radno sposobni zahvaljujući radnom angažovanju dobiju pomoć u naturi“, rekao je Sanader prilikom otvaranja Kancelarije i dodao da to svakako ne znači ukidanje jednokratne socijalne pomoći.

Sanader je pozvao sve one koji su zainteresovani za učešće u projektu, odnosno da za rad dobiju pomoć u natruri dođu u Kancelariju i iskoriste svoju šansu.

„Jednostavno želimo da svi oni koji imaju problem sa zapošljavanjem dođu ovde da se prijave i mi ćemo pokušati da ih povežemo sa poslodavcima, sa novim investitorima kako bi oni u narednom periodu mogli da pronađu svoje zaposlenje i normalno žive od svog rada“, rekao je Sanader.

Prema planu na samom startu rada Kancelarija će biti namenjena za socijalno ugrožene, a radno sposobne sa teritoriji dve naveće mesne zajednice na teritoriji grada, odnosno za Laćarak i Mačvansku Mitrovicu. Javna preduzeća koja će sasvim sigurno u startu sarađivati sa Kancelarijom za smanjenje siromaštva biće JKP „Vodovod“ i JKP „Komunalije, a u narednom periodu za očekivati je da se saradnja proširi i na još neka preduzeća.

Grad Sremska Miktrovica je za rad Kancelarije izdvojio 1.640.000 dinara, dok je ukupna vrednost projekta 127.000 evra. Projekat realizuje Udruženje građana „Duga“ iz Ade, a finansira ga Evropska unija. U narednom, periodu biće otvoreno još nekoliko identičnih Kancelarija u više opština širom Srbije.

Kancelarija za smanjenje siromaštva smeštena je u Ribarskoj ulici broj 8.

You may also like