Otvoren kviz „Sirmium – carski grad“, izvučen redosled takmičenja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče je u Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici svečano otvoren kviz pod nazivom „Sirmium carski grad“, tom prilikom izvučen je i redosled takmičenja ekipa.

Za učešće u kvizu se prijavilo jedanaest ekipa iz sedam osnovnih škola, zato su organizatori odlučili da se tamičenje održi u dva polufinalna takmičenja, i to 8. i 9. maja. Iz svakog polufinala, po tri najbolje ekipe (6 ekipa), takmičiće se u finalu koje je zakazano za 16. maj. Sva takmičenja će se održati u Lapidarijumu Muzeja Srema, sa početkom u 12 časova, ili u slučaju lošeg vremena, u sremskomitrovačkoj Biblioteci „Gligorije Vozarović“.

Kviz „Sirmium – carski grad“ namenjen je učenicima četvrtih razreda osnovnih škola. Osnovna literatura iz koje su se četvrtaci pripremali za kviz jeste skripta autora istoričarke Gorane Lemajić i profesorice engleskog jezika i književnosti Jelene Nedić, upotpunjena likovnim ilustracijama Milana Kardaša.

Redosled takmičenja ekipa:
1. OŠ „ Jovan Jovanović Zmaj“, Jarak
2. OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak
3. OŠ „ Jovan Jovanović Zmaj“, Šašinci
4. OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“, Mačvanska Mitrovica
5. OŠ “Slobodan Bajić Paja“, Manđelos
6. OŠ „ Boško Palkovljević Pinki“
7. OŠ „Jovan Popović“
8. OŠ „Sveti Sava“,Divoš i Čalma
9. OŠ „Sveti Sava“
10. OŠ „ Jovan Jovanović Zmaj“
11. OŠ “Slobodan Bajić Paja“ .

Takmičenje u znanju, recitovanju i literarnim sastavima ocenjivaće žiri u sastavu: Gorana Lemajić, Biljana Lučić i Zorica Miščević, dok će za ocenjivanje likovnih radova biti zaduženi Milan Kardaš i Svetlana Sabo.

Kviz „Sirmium – carski grad“ organizuju Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Ustanova za negovanje kulture „Srem“ i Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Možda Vam se svidi i