Osuđenici uređivali obrazovne ustanove u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje i Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica su u toku prošle školske godine potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Taj ugovor između ostalog predviđa da lica na služenju zatvorske kazne, u najvećoj meri tokom raspusta, izvrše određene radove na objektima mitrovačkih škola i predškolske ustanove „Pčelica“. Deo radova je već završen, a juče su iste obišli načelnica Uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac i upravnik Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica Aleksandar Alimpić.

Lica na služenju zatvorske kazne radila su na ukupno deset objekata, a radovi su obuhvatali kako krečenje i gletovanje zidova, tako i farbanje, ukoričavanje matičnih knjiga, lepljenje pločica, reparaciju stolarije, bušenje i lakiranje parketa i slično.

U Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Sremskoj Mitrovici okrečeno i izgletovano je oko 2.000 m² učonica i hodnika, a isti poslovi izvođeni su i u Srednoj medicinskoj školi „Draginja Nikšić“.

Učionice su potkrečene u Mitrovačkoj gimnaziji i ukoričene su njihove matične knjige. Poslovi krečenja izvršeni su i u ŠOSO “Radivoj Popović”, urađeno je farbanje i krečenje hodnika i unutrašnjosti fiskulturne sale, kao i postavljanje keramičkih pločica.

U školi „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćaraku pored gletovanja i krečenja zidova toaleta ofarbana je i spoljašnja ograda.

Reparacija 25 vrata izvršena je na učionicama Osnovne škole „Sveti Sava“, a odnete su i nepotrebne stvari sa tavana. Tavan je očišćen i u „Prehrambeno-šumarskoj i hemijskoj školi“.

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica” urađeno je krečenje, a u vrtiću u Mačvanskoj Mitrovici i brušenje i lakiranje parketa. U isturenom odeljenju Osnovne škole „Slobodan Bajić Paa“ u Ležimiru izvršeni su radovi na lepljenju pločica.

Možda Vam se svidi i