Osnovci realizovali projekat „Lepši svet, kroz parlament“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Udruženje „Dečji svet“ iz Mačvanske Mitrovice realizovalo je projekat „Lepši svet, kroz parlament“ uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, a u saradnji sa osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Boško Pakovljević Pinki“.

Cilj projekta je razvijanje aktivizma mladih u obrazovnim institucijama kroz rad đačkog parlamenta.

Ovim projektom su učesnici ostvarili programe iz oblasti omladinske politke kroz omladinsku participaciju. Formirali su u svakoj školi tim lidera koji su učestvovali na treninzima o aktivizmu, svakoj školi je dodeljen mini grant koji su kroz rad mladih lidera utrošili za nabavku rekvizita za nastavu, zatim svaki učesnik projekta dobio je volontersku knjižicu koja je zvanično potvrda njihvog angažovanja i dalje saradnje sa udruženjem. Iz zajedničkih aktivnosti sa đacima-liderima, stvorile su se nove ideje za lokalne akcije, a to su: „Reaguj! Prijavi nasilje“, „Čistoća je pola zdravlja“, „Predstavom do kulturnih aktivnosti“, „Sa naukom, do zvezda“.

„Trudićemo se da stvaramo „Lepši svet“ šireći pozitivan model ponašanja u društvu kroz aktivno učešće učenika, dobrovoljan rad i doprinos školi i zajednici“, rekla je Mirjana Krsmanović, osnivač Udruženja „Dečji svet“.

You may also like