Udruženje „Prijatelji planete“ iz Kragujevca ima otvoren konkus za mlade novinare – osnovce i srednjoškolce pod nazivom „Crna/zelena eko tačka u mom kraju“. Rok za predaju radova je 20. januar do 17 časova.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici i učenice sedmih i osmih razreda osnovne škole i srednjoškolci i srednjoškolke sa teritorije Republike Srbije.

Tema može biti ekološka crna tačka u konkretnoj lokalnoj zajednici ili Srbiji, kao i ekološka zelena tačka – pozitivan primer zaštite životne sredine.

ekoloski_konkurs

Radovi mogu biti u formi radio priloga (do 5 minuta), video priloga (do 5 minuta) ili kao članak za sajt.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci ili timovi do tri člana/članice. Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali od trenutka raspisivanja konkursa i ne smeju biti ranije izlagani na krugim konkursima, web stranicama ili emotovani na radiju.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijave mogu se pronaći OVDE.

Najuspešnije radove odabraće stučni žiri, koji će dodeliti po tri nagrade za svaku kategoriju – radio prilog, video prilog i članak na sajtu.

Dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti putem mejla prijateljiplanete@gmail.com.

Konkurs se sprovodi u saradnji sa nemačkom nevladinom organizacijom JANUN e.V. i udruženjem „Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj Kragujevac“ u okviru projekta „Eko info – nove veštine za kretivne mlade ljude“ koji finansira DBU (The Deutsche Bundesstiftung Umwelt).

RTV

You may also like