Osniva se Kancelarija za smanjenje siromaštva

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradsko veće Sremske Mitrovice u toku jučerašnjeg dana izglasalo je Odluku o osnivanju Kancelarije za smanjenje siromaštva koja sa radom treba da počne najkasnije do početka februara meseca.

Cilj osnivanja ove Kancelarije, kako je objasnio načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić, jeste aktivacija radno sposobnog, socijalno ugroženog stanovništva kroz društveno koristan rad u lokalnim javnim preduzećima.

„Očekujemo dobar odziv, jer ovo je jedna jako dobra akcija, odnosno prilika za socijalno ugrožene da svojim radom obezbede novčana sredstva za sebe i svoje porodice. Za sada akcija će obuhvatati najugroženije, a radno sposobne sa teritorije Laćarka i Mačvanske Mitrovice“, rekao je načelnik Mirnić.

Javna preduzeća koja će sasvim sigurno u startu sarađivati sa Kancelarijom za smanjenje siromaštva biće JKP „Vodovod“ i JKP „Komunalije, a u narednom periodu za očeivati je da se saradnja proširi i na još neka preduzeća.

Više informa u vezi Kancelarije svi zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Centra za socijalni rad „Sava“ u Sremskoj Mitrovici.

Foto: bankar.me

You may also like