Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Međunarodnog praznika žena u Sremskoj Mitrovici na Trgu Ćire Milekića od ponedeljka, 6. do srede, 8. marta u vremenskom periodu od 9 do 18 časova biće organizovana „Osmomartovska daroteka“.

Kao i prethodne godine organizator „Daroteke“ je Klaster „Sveti Dimitrije“, uz podršku Grada Sremska Mitrovica i Turističke organizacije grada.

Manifestacija je međunarodnog karaktera, tako da se očekuju izlagači i gosti ne samo iz Sremske Mitrovice i okolnih mesta, nego i iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odnosno regiona Drina – Sava.

Kako je obasnio Marko Nikšić iz Turističkog klastera „Sveti Dimitrije“, u okviru „Daroteke“ biće postavljeno desetak štandova na kojima će izlagači prodavati svoje proizvode, a akcenat će biti stavljen na predmete namenjene ženama.

Manifestacija ima izložbeno prodajni karakter, a podržana je od Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru projekta „Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama“ uz finansijsku pomoć Evropske Unije.

Zainteresovani za učešće na ovoj manifestaci svoje prijave mogu uputiti preko Turističke organizacije grada ili zvanične fesbuk stranice Klastera.

You may also like