Oglašena prodaja imovine valjaonice Sirmium Steel iz Sremske Mitrovice

Prodaja industrijskog objekta, poslovnog kompleksa, zemljište…

Stečajni upravnik preduzeća Sirmium Steel iz Sremske Mitrovice oglasio je prodaju dela nepokretne i pokretne imovine javnim nadmetanjem.

Sremska Mitrovica – Imovina se prodaje u četiri celine, a najznačajniju imovinu čine industrijski objekti u Rumi, ukupne površine oko 13.272,36 m2, koje čine upravna zgrada, hale i magacini, železnička pruga, pomoćni objekti… Početna cena ove celine je oko 54,6 miliona dinara.

Ostale celine čine poslovni kompleks u Sremskoj Mitrovici, ukupne površine objekata od 654 kvadrata i zemljišta 5.306 kvadrata, čija je početna cena oko 31 milion dinara, zatim, zemljište sa neuknjiženim montažnim objektima, površine 52.832 metara kvadratnih, početne cene od oko 29,8 miliona dinara, kao i magacin u Rumi, površine 84 kvadrata. Njegova početna cena je 801.820,43 dinara.

Sremskomitrovačka valjaonica 2014. godine bila je među najvećim izvoznicima iz Srbije. U septembru 2015. godine fabrika za proizvodnju sirovog gvožđa, čelika i ferolegura obustavila je proizvodnju, zbog velikih dugovanja. U oktobru iste godine, deo ove topionice preuzeo je Metalfer, a, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, od 3. novembra 2015. godine Sirmium Steel je u stečaju.

Javno nadmetanje za imovinu ovog preduzeća biće održano 5. maja 2017. godine u 13 časova, u Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: eKapija

You May Also Like