Održan seminar nemenjen vaspitačima i učiteljima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je održan seminar pod nazivom „Saobraćajno obrazovanje i vaspitanje“ namenjen nastavnom osoblju u Sremskoj Mitrovici.

Organizatori seminara su Nikola Zeljković, predstavnik IPA – regija za Sremsku Mitrovicu i Milan Ilić, savetnik direktora Agencija za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Upravom za obrazovanje i Upravom za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

„Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi jedan od projekata koji je usmeren na saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, odnosno podizanje nivoa svesti kod učitelja i vaspitača o neophodnosti dodatnog rada sa decom na temu bezbednog učešće u saobraćaju. Cilj seminara je da se ukaže na problematiku stradanja dece u saobraćaju i na načine na koje taj problem možemo umanjiti“, rekao je Ilić.

On je objasnio da Agencija za bezbednost saobraćaja svake godine odštampa preko 70.000 primeraka „Pažljivkovih pravila“ koji se preko Saveta za bezbednost saobraćaja distribuiraju svakom đaku prvaku.

„Učitelji i vaspitači se sada usmeravaju kako da koriste taj potencijal i to nastavno sredstvo i kako u budućnosti da stvaraju bezbednu generaciju mladih učesnika u saobraćaju“, rekao je Ilić.

Nikola Zeljković kratko je dodao da je kao koordinator Internacionalne policijske asocijacije u Agenciji i Savetu za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica prepoznao sjajnog partnera i da u skladu sa tim,a sa ciljem povećanja bezbednosti dece u saobraćaju svake godine u Mitrovici bude realizovan niz aktivnosti

Današnjem seminaru prisustvovalo je preko 30 učitelja i vaspitača sa teritorije Grada, a pored Sremske Mitrovice isti će biti organizovan u još nekoliko opština i gradova širom Srbije.

Možda Vam se svidi i