Održan Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici danas je održan Sajam zapošljavanja na kojem je učestvovao 21 poslodavac. Svi zajedno poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 200 radnika.

Prema rečima Marijane Grabić, direktrice Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica oko 1000 nezaposlenih lica se evidencije NSZ posetiće današnji Sajam.

„Sajam zapošljavanja svakako jeste mesto gde nezaposleno lice može da ostvari direktan kontakt sa poslodavcem, da obavi jedan kratak intervju, da dobije sve informacije o onom radnom mestu koje je poslodavac iskazao kao trenutno slobodno i da preda svoju radnu biografiju. Ono što je takođe kod ovakvih sajmova jako dobro jeste što nezaposlena lica, ukoliko odmah ne nađu zaposlenje to možda mogu da ostvare u nekom narednom periodu, jer poslodavci sve njihove radne biografije čuvaju i koriste kao baze svaki naredni put kada im trebaju radnici“, objasnila je Grabić.

Sajmu je između ostalih prisustvovao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

„Nadam se da će ovim putem jedan broj Mitrovčana pronaći svoje zaposlenje. Mi smo tu da damo podršku i pomognemo u dovođenju novih investitora i fabrika, mislim da smo na dobrom putu da se broj nezaposlenih u narednih godinu – dve dana znatno smanji. Naš posao i jeste da se bavimo otvaranjem novih radnih mesta i za sada to ide dosta dobro i mogu reći bolje nego u ostalom delu Srbije, ali to je još uvek nedovoljno da bi većina naših sugrađana koja zaista traži posao mogla i da ga pronađe“, rekao je Sanader.

On je dodao da lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica podržava kako održavanje današneg Sajma, tako i sve one aktivnosti koje se realizuju sa ciljem smanjjenja nezaposlenosti na teritoriji Grada.

Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici je 3. po redu koji se održao u ovoj godini na teritoriji Srema.

You may also like