Održan duatlon u SRP „Zasavica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“ u organizaciji Plivačkog kluba „Sremska Mitrovica“ i Triatlon kluba „Sava“ održan je kros duatlon „Beaver race“.

Zamisao organizatora trke jeste da se na jednom mestu u prirodi okupe ljubitelji trčanja i vožnje bicikla i da u prvoj zvaničnoj trci ove godine odmere snagu.

„U ovoj trci imamo spoj sporta i prirode, što je i bila naša osnovna ideja i očigledno broj prijavljenih učesnika govori u prilog tome da nam je ta ideja bila jako dobra i da se čitava zamisao i koncept trke svideo ljudima“, rekao je Aleksandar Gavrilović ispred PK „Sremska Mitrovica“.

On je objasnio da je u četiri trke učestvovalo oko 140 takmičara iz svih triatlon klubova u Srbiji. Prva trka bila je namenjena najmlađima, odnosno deci uzrasta od 2 do 6 godina. Zatim su održane dve kadetske trke i na kraju trka profesionalaca koja je obuhvatala 5 kilometara trčanja i 12 kilometara vožnje bicikla.

Prema rečima Gavrilovića trka ovakvog tipa je prva u istoriji triatlonskog sporta u Srbiji, a ujedno je i prva trka ove godine u kalendaru Srpske triatlonske unije.

Rezultate trka možete pogledati OVDE.

Možda Vam se svidi i