Od 1. januara 2018. onlajn osnivanje preduzetničkih radnji i jednočlanih društava

Od strane Ozon
0 komentar

Od 1. januara iduće godine svi oblici preduzetničkih radnji i agencija, kao firme u obliku d.o.o. sa jednim vlasnikom, moći će da se osnuju i registruju elektronski, direktno na internet stranici Agencije za privredne registre (APR), bez podnošenja ijednog papira.

„Postepeno, osim preduzetnika i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću, za koje je procedura osnivanja ujedno i najjednostavnija, to će biti omogućeno i ostalim oblicima privrednih društava,a potom i udruženjima, zadužbinama, sportskim društvima“, najavljeno je iz Agencije za privredne registre.

Prema podacima APR, mesečno se, inače, osnuje oko hiljadu privrednih društava sa jednim vlasnikom, i oko 3.000 preduzetničkih radnji. Od Nove godine trebalo bi da zaživi još jedna novina – regionalni privredni registar.

„Reč je o regionalnom privrednom portalu zapadnog Balkana. Prvo bi se uvezali Centralni registar Makedonije i Agencija za privredne registre Srbije, a u narednom periodu očekuje se i priključenje Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Albanije, BiH“, istakao je Zvonko Obradović, direktor APR-a.

Korisnicima će, putem ovog regionalnog registra, u početku biti dostupno nekoliko servisa, koji će se vremenom uvećavati.

ekapija.com

You may also like